Glazbeni umjetnici Zagrebu

Organizator: Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika, Ilica 42/2, 10000 Zagreb, www.hdgu.hr

 

 

Cilj projekta Glazbeni umjetnici Zagrebu jest aktivno promovirati domaće glazbenike građanima Zagreba i osobito turistima koji čine sve veći dio posjetitelja koncerata.

Glazbeni umjetnici Zagrebu jest ciklus koncerata koji obuhvaća šest cjelovečernjih termina koji se odvijaju u Velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda s početkom u 20 sati i sastoje se od dva dvijela koncerta s pauzom.

Koncert se organizira u potpunosti profesionalno i prate ga promotivni materijali (plakati, letci i objave na mrežnim stranicama HDGU-a te na društvenim mrežama.

Glazbeni umjetnici Zagrebu predstavljaju naša najveća imena koja djeluju u domovini, ali i one koji grade iznimno uspješne karijere u inozemstvu

 

Projekt je jedinstven kao ciklus koncerata vrhunskih glazbenika koji se publici predstavljaju u najzahtjevnijem – solističkom ili komornom obliku. Glazbenici osmišljavaju programe koji su umjetnički zaokruženi i pružaju uvid u određeni dio glazbenog repertoara, u kojem glazbenik izvođač pronalazi najviše nadahnuća.

Projekt je jedinstven na nekoliko razina: u nasjtarijoj profesionalnoj koncertnoj dvorani u Zagrebu, Hrvatskom glazbenom zavodu, okuplja u jedinstveni ciklus, najbolje domaće umjetnike. Pritom nije ograničen niti programski niti po instrumentima, poput drugih koncertnih ciklusa koji se ondje odvijaju. Glazbeni umjetnici Zagrebu jedini je profesionalno organizirani ciklus koncerata ozbiljne glazbe koji okuplja isključivo domaće umjetnike svih profila i pritom je programski u potpunosti otvoren. Stoga je taj ciklus iznimno vrijedan doprinos glazbenoj sceni grada, ali prije svega njegovoj tursitičkoj ponudi.

On naime, tijekom cijele godine, jamči vrhunski koncert po prihvatljivoj cijeni u divnom prostoru koji je sam po sebi vrijedan posjeta. Pritom je užitak u glazbi zajamčen za najraznolikije profile posjetitelja.