Dodjela Nagrade i Diplome “Milka Trnina” za 2021.

 

 

Dobitnici Nagrade i Diplome “Milka Trnina” za 2021. godinu

Odlukom žirija u sastavu: Davor Reba, predsjednik i Martina Gojčeta Sililć, Srđan Čaldarović, Filip Fak i Aleksandar Jakopanec, članovi donio je 18. svibnja 0dluku o ovogodišnjim dobitnicima Nagrade i Diplome “Milka Trnina” za iznimna umjetnička postignuća u 2021. godini.

 

 

Nagradu „Milka Trnina“ dobiva dirigent Tomislav Fačini za dirigiranje koncertom u ciklusu Zbora HRT-a Sfumato, održanom 16. studenog 2021. u crkvi Bezgrješnog srca Marijina na Jordanovcu. Na programu koncerta, povodom 30. obljetnice smrti skladatelja, izvedena je Hrvatska misa Borisa Papandopula.

Diplomu „Milka Trnina“ dobiva projekt Animal farm, opera-basna Igora Kuljerića izvedena 27. studenog 2021. u KD Vatroslava Lisinskog. U izvedbi su sudjelovali Simfonijski orkestar, Mješoviti zbor i solisti Muzičke akademije u Zagrebu pod ravnanjem Mladena Tarbuka i u režiji Krešimira Dolenčića. Projekt je umjetnički i produkcijski zajedničko djelo triju zagrebačkih umjetničkih akademija: Muzičke akademije, Akademije likovnih umjenosti i Akademije dramskih umjetnosti te Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

 

Dodjela Nagrade i Diplome održat će se u četvrtak 26. svibnja 2022. u 12 sati u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu.

 

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika