Vladimir Kranjčević dobitnik je Nagrade “Lovro pl. Matačić” u 2018. godini

Velika nam je čast i veselje objaviti vijest da je ugledni hrvatski dirigent, mo Vladimir Kranjčević, prema odluci stručnog žirija u sastavu: Ruža Pospiš Baldani, predsjednica, Višnja Mažuran, Istvan Roemer, Zoran Juranić i Mirko Boch, članovi, dobitnik Nagrade za životno djelo “Lovro pl. Matačić” u 2018. godini.

Pijanist, dirigent, glazbeni pedagog i glazbeni organizator Vladimir Kranjčević tijekom karijere duge 56 godina, snažno je obilježio hrvatski glazbeni život. Nizom koncerata  na kojima je uz remek djela stranih skladatelja, sustavno promicao domaće glazbeno stvaralaštvo, te usporedno djelujući kao uspješan ravnatelj, umjetnički voditelj i šef dirigent ansambala i ustanova koje njeguju, izvode i promiču klasičnu glazbu, ostavio je neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbenoj kulturi. Uz aktivno umjetničko djelovanje, ostvario je i značajnu pedagošku karijeru odgojivši niz generacija hrvatskih glazbenika.

Nagrada će se uručiti tradicionalno na koncertu Zagrebačke filharmonije “In memoriam Lovro pl. Matačić” u petak, 16. veljače 2018. u 19 i 30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.